Skip to main content

Bedrijfsfilosofie

GFI Traceability

GFI staat voor kwaliteit. We werken zoveel mogelijk met vaste, betrouwbare leveranciers. Om een actueel, betrouwbaar beeld te blijven krijgen van die toeleveranciers bezoeken wij ze regelmatig voor een audit. Wij kunnen bijvoorbeeld van onze soja heel nauwkeurig de herkomst vaststellen. Onze leveranciers beheren het complete traject en kopen alleen bij bekende, aangesloten boeren. Voor onze afnemers is een traceability tot aan de boer of teler, per partij opvraagbaar. We bezoeken bovendien vrijwel alle leveranciers iedere twee jaar.

Investeren in goede leveranciers

We bezoeken ook regelmatig nieuwe, potentiële leveranciers. Het is belangrijk om met goede producenten een zakelijke relatie op te bouwen voor de lange termijn. We merken dat het steeds moeilijker wordt om een goed en betaalbaar product te vinden. Steeds vaker worden er in biologische geteelde producten ook residuën gevonden van bijvoorbeeld glyfosaat. Daarom investeren wij veel in leveranciers die een goede kwaliteit kunnen leveren, maar die ook een acceptabele prijs vragen.

Veranderende bio-wereld

De bio-wereld is geen gemakkelijke wereld om in te bewegen. Niet alleen zijn de lucht, het water en de grond op steeds meer plekken vervuild, apparatuur meet ook steeds nauwkeuriger alle samples. Stoffen die een paar jaar geleden onvindbaar waren, zijn nu in de meer geavanceerde laboratoria wel te traceren. Het maakt ons nog bewuster van hoe belangrijk het is om de wereld schoon en leefbaar te houden. Het maakt ons ook nog bewuster van hoe belangrijk ons werk is. U kunt bij ons altijd terecht met vragen over ons en onze leveranciers. We laten u van harte de resultaten van de ter zake doende audits zien. Wij werken graag met u aan een oprecht goed product.