Skip to main content

Kwaliteit & Controle

We kopen onze producten met zorg in. Om de juiste kwaliteit te kunnen bieden zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare leveranciers, die ons producten bieden met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. We kijken daarbij naar de herkomst van de producten en de verwerking ervan. 

Wij kopen vrijwel altijd in onder Conditiën van de Nederlandse Handel in Granen en Diervoedergrondstoffen (CNGD) in Rotterdam. Dat zijn standaarden vastgesteld door de Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren. Bij andere combinaties gebruiken we de standaarden van de Grain and Feed Trade Association (Gafta) in Londen. 

Werkwijze & procedures

Als de goederen aankomen in bijvoorbeeld de haven, worden ze ter plaatse fysiek gecontroleerd door een surveyor. Die controleert de fysieke kwaliteit, en neemt monsters die verzegeld worden en naar een geaccrediteerd laboratorium gaan voor uitgebreid onderzoek. De verschillende producten worden op verschillende standaarden onderzocht.

Voorbeeld

Voor u een voorbeeldonderzoek van een Soja-onderzoek: Weende analyse (De Weende analyse is een verzamelnaam voor het analyseren van vocht, ruw vet, ruw eiwit, ruwe as en ruwe celstof.) Onderzocht wordt op: KOH: eiwit oplosbaarheid - zware metalen - Salmonella - GMO - Urease - Melamine - Glyphosate - Pesticides GCMS-LCMSMS positief en negatief - Chlormequat - Mepiquat - Dioxines en Dioxineachtige PCB’s. De betreffende partij blijft geblokkeerd voor verkoop, tot het moment dat de uitslagen van het laboratorium bekend zijn en de partij goedgekeurd wordt. Dit voorkomt dat goederen waar eventueel iets aan mankeert in de handel komen. Van onze soja en cake of meal is op aanvraag van onze afnemers altijd een volledige analyse digitaal beschikbaar.

Duurzame relaties

Door de hele wereld te betrekken bij onze handel en kritisch te zijn op de producten, kunnen we u ontzorgen. Wij zorgen dat u de juiste grondstoffen in huis krijgt, met een achtergrond die gecontroleerd is en altijd achterhaald kan worden. We bouwen duurzame relaties op met onze leveranciers en daarmee ook met onze klanten.